Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Játékok, amik segítenek a nyelvi fejlődésben

Játékok, amik segítenek a nyelvi fejlődésben

2023. 03. 22. 00:00:00

A gyerekek nyelvi fejlődésében hatalmas szerep jut a játéknak és a játékidőnek, azonban szülőként te is sokat tehetsz azért, hogy ösztönözd a piciket. 

A kutatások szerint a legtöbb gyermek a születéstől kezdve, nagyjából 10 éves koráig tanulja meg az alapvető beszéd-, olvasási és íráskészségeket.

Nem túl meglepő módon azok a gyerekek, akiknek kisgyermekkorukban rendszeresen olvasnak meséket és beszélgetnek velük, jóval szélesebb szókinccsel és sokkal jobb készségekkel rendelkeznek, mint azok, akiknek nem. 

De milyen játékokkal és hogyan fejlesztheted a gyermeked alapvető beszéd- és nyelvi készségeit?

A kütyük hatása a gyermekekre

A kütyük hatása a gyermekekre

2023. 03. 13. 09:12:14

A tabletek és telefonok (gyűjtőfogalomként a "digitális kütyük") egy igazi darázsfészek téma.

Pro és kontra érvek, világnézetek, generációk csapnak össze és harsogják a saját igazukat a "régen minden jobb volt"-tól, a "gyerekek belenőnek, hagyni kell őket"-szintű hozzászólásokig. De kinek van igaza? Milyen hatással van a kütyüzés a gyermekeink agyára? Hogyan lehet, sőt egyáltalán lehet-e korlátozni őket? 

Ahhoz azonban, hogy megértsd a gyermekkori kütyüzést, eggyel hátrébb kell lépni és önvizsgálatot tartani.

Játékos tudomány gyerekekkel

Játékos tudomány gyerekekkel

2023. 02. 20. 14:57:08

A tudományok megszerettetése a gyerekekkel olyan, mint egy kaland: ha az ember a megfelelő módszereket alkalmazza, akkor nemcsak hogy elérheti a célját, de az odáig vezető út is szórakoztató lesz.

Így pedig, ha játékos formában szerettetjük meg velük a tudományokat, akkor olyan alapokat rakunk le számukra, amelyek az egész életükre hatással lesznek.

Farsang a gyerekekkel

Farsang a gyerekekkel

2023. 02. 09. 17:35:38

Ha február, akkor bizony itt az ideje a farsangi mulatságoknak! De mi is ez az ünnep és mikor ünnepeljük a farsangot 2023-ban? Hogyan lehet farsangi hangulatot csempészni az otthonodba, milyen játékokat érdemes játszani és melyik a legjobb szalagos fánk recept?

Mindenre választ adunk a cikkünkben.

De kezdjük is az elején...

Mit csinálj, ha rosszul alszik a gyermeked?

Mit csinálj, ha rosszul alszik a gyermeked?

2023. 01. 19. 00:00:00

Ha te is nehezen tudod elaltatni gyermekedet éjszakánként, ne aggódj, nem vagy egyedül: rengeteg szülő küzd hasonló problémákkal.

 Az önostorozás és a "mit csinálok rosszul?" kérdés helyett érdemes a dolgok mögé látni, és megkeresni a probléma gyökerét. Biztosan nincs túl hideg vagy túl meleg? Nem fogyaszt túl sok cukrot a kicsi?

Az ilyen és ehhez hasonló problémákat mutatjuk most be a cikkben.

Így játssz a gyerekkel a téli időszakban

Így játssz a gyerekkel a téli időszakban

2023. 01. 13. 11:01:21

A jelenlegi téli időjárás sokunkat megtréfál, hiszen nyoma sincs a hónak.

Épp ezért cikkünkben rendhagyó módon olyan kültéri játékokat is mutatunk, amit télen akkor is lehet csinálni, ha nincsen hó.

Nézzük is meg!

Könnyen elkészíthető téli kézműves és dekorációs ötletek gyerekeknek

Könnyen elkészíthető téli kézműves és dekorációs ötletek gyerekeknek

2022. 12. 18. 00:00:00

Egyelőre úgy tűnik, hogy az igazi tél még várat magára, mégis menthetetlenül közeledik a karácsony, így itt az ideje, hogy a téli dekorációval még inkább ráhangolódjunk az ünnepekre.

Ha a gyermekek már elég nagyok, hogy ollót és papírt adj a kezükbe, akkor pedig érdemes őket is bevonni a készülődésbe; hidd el, hogy így még inkább meghitt, és varázslatos időszak lesz ez.

Mit adjunk a gyereknek karácsonyra?

Mit adjunk a gyereknek karácsonyra?

2022. 12. 12. 00:00:00

Szó szerint már csak pár nap van hátra karácsonyig, ilyenkor pedig a legtöbb szülő kétségbeesetten puhatolózik a gyerekeknél, hogy mi lenne számukra a legjobb karácsonyi ajándék.

Amennyiben sem neked, sem a gyermeknek nincs ötlete, hogy mit kér idén a Jézuskától ne csüggedj, hiszen összeállítottunk egy remek karácsonyi ajándék listát.

Miért fontosak a szerepjátékok a gyerekek életében?

Miért fontosak a szerepjátékok a gyerekek életében?

2022. 11. 23. 10:59:52

Biztosan te is láttad már, hogy a gyermeked felveszi a telefont és úgy tesz, mintha telefonálna valakivel, vagy felkapta a távirányítót és vezette, mintha autó lenne.

Belegondoltál már abba, hogy ilyenkor vajon mi járhat az ő kis agyukban?

A cikkben többek között ennek járunk utána, valamint megmutatjuk a szerepjátékok előnyeit és a típusait is.

Így fejleszd a gyermeked pénzügyi tudatosságát

Így fejleszd a gyermeked pénzügyi tudatosságát

2022. 11. 18. 13:01:41

Hitelspirál, adósságok, fizetési nehézségek... Ezek a szavak sajnos sokaknak nem ismeretlenek, viszont van, ami közös bennük: a pénzügyi tudatosság hiánya. Az oktatási rendszerünk sem készült fel még arra, hogy a gyerekek pénzügyi tudatosságát fejlessze, így szülőként nekünk kell már időben elkezdeni az oktatást.